aug
23

Egy kicsit utazzunk vissza az időben úgy 50-60 évet, és nézzük meg, hogy régen a falusi környezetben milyen udvarlási szokásokkal csábították a hölgyeket!

A falusi környezetben a lányok legfőbb erénye a szüzességük volt. Ezt magával vitte a házasságba és csak az udvarlás volt megengedett az esküvője napjáig. Régen a fiatalok nem jártak szórakozni, hanem a templomban illetve a lányos házaknál tett látogatások során volt alkalmuk az ismerkedésre. Voltak kimondottan látogatásra kitűzött napok, amikor a lányos házakhoz betérhettek a leendő férjek és a lány családjának körében beszélgethettek. Szokás volt ebben az időszakban a közös kártyajáték is, valamint a társasjátékok.

Az ifjú párjelöltnek nem igazán volt alkalma a közös együttlétekre, még egy csók sem csattanhatott el egészen az esküvő napjáig. Egy évben háromszor rendeztek bált, ilyenkor nyílt alkalmuk a fiataloknak a kötetlenebb ismerkedésre. Az esküvő előtti pillanatig csak úgy tölthettek el kettesben pár percet, amikor esténként a lányos háznál töltött idő után búcsúzkodásra került a sor. Ma már ezek a szokások kihaltak és sajnos olyan udvarlási szokások léptek a helyükbe, amelyek a régi erkölcsi normáknak már biztosan nem felelnének meg!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harangocska 2012.08.29. 16:27:01

Engem még most is a régi társkeresési szokások csábítanak. Túlságosan felgyorsult a világ. Rohanunk, nem állunk meg egy percre sem.
Remélem egy exlúzív diplomás társkereső irodában más a helyzet!
Hogy van ez, Duals Társkereső?

Itala 2012.08.29. 16:27:04

Régi idők....ma már nincs ilyen. Sokat változott a világ. Az internet, a Facebook világát éljük. Hiányoznak a klasszikus értékek, a megbízható emberek.
Remélem találkozom még ilyen emberekkel is! :-))
süti beállítások módosítása